Renate de Boer is Docent van het Jaar: "Toekomstgericht, internationaal en betrokken"

Afbeelding
Renate de Boer, Docent van het Jaar

Renate de Boer mag zich een jaar lang NHL Stenden Docent van het Jaar noemen. De docent Tourism Management wist woensdag tijdens de finaleverkiezing de jury te overtuigen en won daarmee de felbegeerde appelbokaal. Bovendien maakt Renate – als winnaar van de verkiezing – kans op deelname aan de landelijke wedstrijd, volgend jaar maart.

Renate was een van de zeven docenten die het in de eindstrijd tegen ‘elkaar opnamen’. Zij waren eerder dit jaar door hun academies naar voren geschoven, op basis van verkiezingen waarbij studenten op hun favoriete docent konden stemmen. De finale bestond uit twee delen. Nadat iedereen een pitch had gehouden, koos de jury drie finalisten.

Het onderwijs in 2030

Samen met Marjolein Tijpens (docent Technische Bedrijfskunde) en Nasek Amin (docent Finance, Tax & Advice) plaatste Renate zich voor de eindronde. Onder toeziend oog van familie, vrienden, collega-docenten, studenten en uiteraard de jury moesten de drie docenten in de finaleronde antwoord geven op de vraag: hoe ziet het onderwijs in 2030 eruit en wat is jouw aandeel daarin?

De jury – bestaande uit Marjan Scholman (directeur OO&I) en de drie studenten Jelger van der Meulen (HMR-studentlid), Franke Smink (student Bestuurskunde - Overheidsmanagement) en Sophia van Lent (student Communicatie en stagiaire Marketing & Communicatie) – waren het meest onder de indruk van Renate haar verhaal.

Toekomstgericht, internationaal en betrokken

Uit het juryoordeel: “De passie van Renate was het eerste dat opviel tijdens haar pitch. De passie voor haar vak, maar ook voor de betrokkenheid richting haar studenten. Het verhaal van Renate sprak tot de verbeelding en ze gaf een mooie kijk in haar visie als docent: toekomstgericht, internationaal en betrokken. Renate is met recht Docent van het Jaar.”

Uit handen van presentator Jaap Sanders ontving Renate dan ook de bokaal, een grote bos bloemen en een voucher, te besteden bij Notiz Hotel en Restaurant Wannee. Renate mag zich de opvolger noemen van Lanja Göttgens, die vorig jaar werd uitgeroepen tot NHL Stenden Docent van het Jaar.

Alle finalisten:

Afbeelding
Docent van het Jaar 2023/2024

Landelijke verkiezing

Renate maakt als NHL Stenden Docent van het Jaar kans op deelname aan de landelijke verkiezing op maandag 25 maart in Nieuwegein. De organisatie hiervan is in handen van ISO (Interstedelijk Studenten Overleg). Naast de eretitel ontvangt de winnaar een prachtige bokaal. Daarnaast krijgt de instelling van de winnaar een beurs van 25.000 euro van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, die de winnende docent mag besteden aan onderwijsverbetering.