Afbeelding
boot

Lectoraat Maritime IT Security

Het lectoraat Maritime IT Security heeft als doel om impactvol onderzoek te doen naar cyberdreigingen voor het Maritiem Transportsysteem (MTS). Om dit te bereiken wordt gebruik gemaakt van onze vaardigheden binnen NHL Stenden in de disciplines Ethical Hacking, Secure Programming, Serious Gaming, Maritieme Technologie, opleiding to Maritiem Officier, Marine Shipping Innovations and Cyber Safety. Studentengroepen van al deze disciplines dragen bij aan het onderzoek. Naast traditionele maritieme activiteiten vallen ook binnenwateren, havenfaciliteiten en andere kritische elementen van het MTS binnen het onderzoek.

Maak kennis met het lectoraat Maritime IT Security

Webinars

Het lectoraat Maritime IT Security organiseert regelmatig webinars die gratis bij te wonen zijn. Vaak met een gastspreker met expertise over het onderwerp. Bekijk de opnamen van de webinars.

Simulatietraining Kustwacht Nederland

De Kustwacht bezocht de simulatoren van MSTC op het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling. Tijdens deze oefening werd een hack op een schip gesimuleerd door het lectoraat MITS.

Teamleden

Contact

Heb je een vraag over een van onze projecten of wil je weten welke mogelijkheden er zijn om samen te werken met studenten? Neem dan contact op!

NHL Stenden
Lectoraat Maritime IT Security
mits@nhlstenden.com