Afbeelding
Financiële regelingen mbo

3 financiële voordelen mbo naar hbo

Met deze 3 voordelige regelingen heb je in iedergeval geen financieel excuus meer om de stap te wagen van mbo naar hbo. Dankzij de voordelige regelingen van onze overheid krijg jij het zetje in de rug wat je nodig hebt. Bekijk ze hier.

1. Goed nieuws! De basisbeurs is terug

Yes, de basisbeurs is er per 1 september 2023 weer! Deze beurs staat ook wel bekend als een prestatiebeurs. Haal jij je hbo-diploma binnen 10 jaar, dan wordt de beurs een gift. Lukt het je niet in die 10 jaar tijd, dan moet je het totale bedrag met rente terugbetalen. Naast je basisbeurs heb je ook recht op je reisproduct, oftewel: je OV-jaarkaart.

Hoeveel geld krijg ik dan precies?

Dat hangt af van verschillende factoren. Het bedrag start vanaf €110,30 per maand en kan oplopen tot €439,- per maand. Weten wat voor jou van toepassing is? Check de voorwaarden via de  DUO website. en vraag het direct aan!

2. 50% korting op je collegegeld

Start je komend studiejaar voor het eerst met een hbo-opleiding? Dan betaal je de helft van je collegegeld. Ga jij voor een lerarenopleiding? Dan bestaat de kans dat je in je tweede jaar nog een keer 50% korting krijgt.

Kijk hier voor meer informatie.

3. Na mbo het hbo proberen

& je hoeft niks terug te betalen

Mbo-diploma in the pocket en doorstuderen aan het hbo? Jij krijgt de kans om het eerste jaar van de opleiding te proberen. Kom je er na een jaar achter dat het toch niet helemaal een match is? Je krijgt je basisbeurs, de aanvullende beurs én je Ov-jaarkaart als gift van de overheid. En je hoeft dus niks terug te betalen. Uiteraard betaal je wel voor dit jaar je collegegeld. 

Bekijk alle informatie op de website van DUO.

Meer weten over de stap van mbo naar hbo?

Neem dan een kijkje op deze pagina.