Keuzegids hbo 2024: Opnieuw in de top vier en liefst 23 topopleidingen

Afbeelding
Keuzegids hbo 2024

Voor de zesde keer op rij staat NHL Stenden Hogeschool in de top vier van de beste grote hogescholen van Nederland. Op de ranglijst van de 'Keuzegids hbo 2024' die donderdag is gepubliceerd, staat NHL Stenden – net als vorig jaar en het jaar daarvoor – op de vierde plaats. Klap op de vuurpijl is het aantal topopleidingen dat in twee jaar tijd meer dan verdubbeld is: van 11 in 2022 naar 23 in 2024.

Net als de afgelopen twee jaar vindt NHL Stenden zichzelf in de Keuzegids ook in 2024 terug op plek vier. Daarmee presteert de hogeschool constant: de afgelopen zes jaar staat NHL Stenden elk jaar in de landelijke top vier van de beste grote hogescholen. Waar NHL Stenden vorig jaar de vierde plaats nog moest delen met twee andere hogescholen, bezet NHL Stenden die plek nu alleen. Bovendien steeg de algemene totaalscore van NHL Stenden.

De als beste beoordeelde studies worden door de Keuzegids uitgeroepen tot topopleiding en krijgen een speciaal kwaliteitszegel toegekend. In de Keuzegids hbo 2024 gaan er in totaal liefst 23 zegels naar NHL Stenden. Deze studies vormen samen een breed palet: ze bevinden zich op meerdere locaties van de hogeschool in Noord-Nederland en in meerdere interesse- en vakgebieden.

Maatschappelijke uitdagingen

Van de 23 topopleidingen van NHL Stenden mochten 11 zich vorig jaar ook al topopleiding noemen. De lijst telt dus 12 nieuwkomers. De topopleidingen van NHL Stenden bevinden zich voornamelijk in de sectoren die voor grote maatschappelijke uitdagingen staan, zoals arbeidskrapte. Dit zijn bijvoorbeeld zorg en welzijn (Vaktherapie), techniek (o.a. Elektrotechniek en de associate degree Industriële Automatisering en Robotica) en educatie (verschillende lerarenopleidingen).

Erica Schaper, voorzitter van het College van Bestuur van NHL Stenden: “Met een zesde topviernotering in zes jaar tijd behoren we structureel en duurzaam tot de beste hogescholen van Nederland. Daar zijn we enorm trots op. Elke dag werken we hard aan een nog betere leeromgeving voor onze studenten, zodat we een bijdrage blijven leveren aan de brede welvaart in de regio. Met nu liefst 23 topopleidingen zijn we op de goede weg.”

De Keuzegids

Elk jaar brengt de Keuzegids het aanbod van de opleidingen voor alle richtingen in kaart. In de Keuzegids hbo 2024 zijn de opleidingen en associate degrees van NHL Stenden terug te vinden. De Keuzegids baseert zich bij het onderzoek op meerdere bronnen: de Nationale Studenten Enquête – ingevuld door bijna 300.000 studenten, studiesucces en kansen op de arbeidsmarkt.