Elseviers ‘Beste studies 2023’: negentien bacheloropleidingen krijgen medaille

Afbeelding
studenten-kantine-groep-zittend

Negentien bacheloropleidingen van NHL Stenden Hogeschool hebben van Elsevier Weekblad (EW) een medaille opgespeld gekregen. Het onderzoek 'EW Beste studies 2023' baseert zich op een eigen analyse van beoordelingen van 289.000 studenten, afkomstig uit de dit jaar afgenomen Nationale Studenten Enquête. In totaal gaan er vier gouden, vijf zilveren en tien bronzen medailles naar NHL Stenden.

Ieder jaar publiceert EW een ranglijst van de beste opleidingen in het hbo (en dit jaar ook mbo). Vier opleidingen van NHL Stenden krijgen een gouden medaille om hun nek: Accountancy, Chemie (in samenwerking met Van Hall Larenstein), Communicatie en Leraar Aardrijkskunde. Bijzonder: het is voor deze studies al de derde keer op rij dat ze goud binnenslepen.

Om bij Beste studies 2023 in aanmerking te komen voor een medaille moet de opleiding aanzienlijk beter scoren dan andere studies binnen de betreffende sector, is de toelichting van EW. Opleidingen die op de meeste onderdelen uitblinken, krijgen een gouden medaille, ‘omdat studenten zeer tevreden zijn over verschillende aspecten van hun studie’.

Beste studies 2023 is een onafhankelijk onderzoek van EW – in samenwerking met ResearchNed – waarin ruim 2.300 bachelor- en masteropleidingen in het hbo met elkaar worden vergeleken. Het is bedoeld als hulpmiddel voor studenten in spe en scholieren op de middelbare school om een studiekeuze te maken.

De volledige medaillespiegel

Goud:

Zilver:

Brons: