Kopopleiding Leraar 2e graads

Bachelor, voltijd

De kopopleidingen zijn bestemd voor hbo- en wo-bachelors die een studie hebben afgerond in een schoolverwant vak. Tijdens dit traject ontwikkel je jouw pedagogisch-didactische vaardigheden. Met een diploma van een kopopleiding haal je een tweedegraads lesbevoegdheid.

  • Korte opleiding van 1 jaar
  • Diploma voor een tweedegraads lesbevoegdheid
  • Combinatie van theorie en stage

Studiekenmerken

Diploma

  • Bachelor of Education

Start studie

  • September

Locatie

  • Leeuwarden

Taal

  • Nederlands

Studieduur

40 uur per week

Kosten

  • Wettelijk collegegeld 2018/2019€ 2060,-
Bekijk alle kosten

Wat kan ik met deze opleiding

Na afronding van de kopopleiding beschik je over een zogenoemde tweedegraads onderwijsbevoegdheid. Hiermee mag je lesgeven in de onderbouw van havo en vwo, in het vmbo en in het mbo en de volwasseneneducatie. Soms ligt dit anders, zoals bij Leraar Omgangskunde, en ga je met name in het mbo en in de volwasseneneducatie aan de slag

Het studieprogramma van de kopopleiding duurt 1 jaar. Het is een voltijdopleiding, je bent dus de hele week met je studie bezig. Voor de opleiding geldt een gemiddelde studielast van 40 uur per week. Dit is inclusief lesdagen, zelfstudie en stage. Het aantal uren dat je daadwerkelijk aan zelfstudie besteedt, verschilt per persoon.

Benodigd diploma

Voor toelating tot de opleiding heb je een relevant hbo- of wo-bachelordiploma nodig dat op het moment van inschrijving niet ouder is dan zeven jaar.

Lees ook:

  • De lijst met opleidingen van NHL Stenden waarmee je toelaatbaar bent tot een kopleiding.
  • De wijziging van de regeling studiefinanciering 2000 in verband met de uitbreiding van de tabel Verwante opleidingen kopopleidingen 2015.

Geen diploma, wel 21?

Wil je de opleiding volgen, maar heb je niet het vereiste diploma? Dan kun je via een 21+ toelatingsonderzoek mogelijk toch nog toegelaten worden. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent wanneer de opleiding begint. Meer over het 21+ toelatingsonderzoek.

 

Programma

Tijdens de opleiding Kopopleiding Leraar 2e graads volg je modules die gericht zijn op het onderwijskundig begrippenkader en je verwerkt dit in professionaliseringstaken. Daarnaast besteed je aandacht aan de didactiek van het vak. Hierdoor krijgt je de nodige theoretische bagage om de leefwereld van jongeren beter te begrijpen..

Algemene didactiek

Algemene didactiek Je leert op welke manier iets het beste aangeleerd kan worden en hoe je de leerling daarbij kunt begeleiden als docent.

Je verdiept je in de beste leerstrategieën binnen jouw unieke vakgebied en ontdekt welke vakspecifieke leermiddelen je daarbij kunt gebruiken. Dit leer je vervolgens concreet toepassen met behulp van een stage.

Specialisaties

Onderwijsconcept

Door grenzen te verleggen bereik je meer. Daarom dagen wij je uit om jouw vaardigheden te versterken en nieuwe talenten te ontdekken. Deze uitdaging vindt niet alleen plaats in onze hogeschool; alles wat je leert pas je meteen toe op de werkvloer. In kleine teams van studenten, docenten en onderzoekers werk je aan real-life vraagstukken. Je doet dit samen met andere disciplines en de gevonden oplossingen gebruik je direct in de praktijk. Je hebt zelf de regie over je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je wordt onderdeel van het uitgebreide netwerk dat we hebben opgebouwd in het Nederlandse en internationale bedrijfsleven. Onze innovatieve opleidingen sluiten aan bij wat het werkveld nodig heeft, nu en in de toekomst. Als ondernemende en vindingrijke professional zet jij straks jouw kennis om in grensverleggende oplossingen. Je ontwikkelt een doordachte visie en kijkt verder dan je eigen vakgebied. Daarom kies je voor NHL Stenden; in een steeds sneller veranderende wereld maak jij straks het onmogelijke mogelijk.

Nieuwsgierig hoe de opleiding Leraar Bedrijfseconomie het doet in vergelijking met andere opleidingen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd. Je vindt deze op www.studiekeuze123.nl.